Acavallo

Paddar & stigbyglar

Acavallo har med sitt breda sortiment av sportiga och funktionella produkter ökat kraftigt i popularitet de senaste åren. Utbudet fokuserar främst på en stor mängd olika sadelpaddar, men också på stigbyglar i den oerhört populära Arena-serien.
Läs mer

Paddar – Gel, memory foam och anti-slip

Många tänker förmodligen på någon form av gelpad när man nämner Acavallo, detta då just dessa verkligen cementerade deras rykte som en tillverkare av paddar i världsklass. Gelpad kan vara ett ganska brett begrepp, där det innefattar en rad olika typer, med den gemensamma egenskapen att de verkar mer eller mindre stötdämpande och med bra grepp. En gelpad kan vara tjockare vilket ger bra stötdämpning men lyfter sadeln lite mer och påverkar sadelläget (efterfrågat i vissa fall), eller mycket tunn där den främst ska se till att sadeln inte glider. Den senare typen går ofta under namnet anti-slip pad och påverkar då sadelläget minimalt. En typ som trendar kraftigt är de tillverkade i memory foam. Memory foam har många bra egenskaper då den anpassar sig perfekt efter både hästens rygg och sadeln, samtidigt som den fångar upp stötar mycket bra. Acavallo har även kombinerat dessa typer genom att ta fram modeller i memory foam, som dessutom har gel-partier som förhindrar att sadeln glider.

Justerande paddar och smarta tillbehör

I standardutförande så ligger en pad jämnt med ryggen utan att påverka vare sig bak eller framvalvet på sadeln mer. Det kan däremot finnas lägen där man vill till exempel höja bakvalvet på sadeln och därför har Acavallo tagit fram modeller som löser just detta. Antingen genom en kilformad pad som läggs bak eller fram för önskad effekt, eller hela paddar som är uppbyggda fram eller bak för att nå det resultat man är ute efter. Förutom paddar och stigbyglar så finns det i Acavallos sortiment riktigt smarta tillbehör, som innovativt designade bettskivor, eller kindkedjetunnlar i mjuk tyckutjämnande gel.

Stigbyglar – Säkerhet, komfort och design

Med modellerna Arena och Arena AluPlus så har Acavallo kraftigt slagit sig in på marknaden för stigbyglar. Riktigt snygg och innovativ design, tillsammans med hög komfort för ryttaren och en smart säkerhetsmekanism har gjort att fler och fler ryttare vill rida i dessa stigbyglar. Båda modellerna kommer i flera olika läckra färger, där några av skillnaderna är att AluPlus är helt tillverkad i aluminium, medan Arena har del av plattan och säkerhetsmekanismen i plast.

Om Acavallo

Acavallo grundades i Italien 2003 av Mauro Benetti och Monica Speroni som gnom sin passion och kunskap om hästar och tävlingar snabbt kunde göra att Acavallo blev ett företag med riktig spetskompetens inom ridsporten, internationellt erkänt för sina produkters höga kvalité tillförlitlighet. Under åren som gått har företaget utökat sitt fantastiska sortiment av produkter på ridsportsmarknaden, genom att skapa och lansera nya innovativa artiklar. Många internationella ryttare förespråkar Acavallo-produkter, bland annat den olympiska dressyrmästaren Charlotte Dujardin, hoppryttaren Scott Brash och många andra. Acavallo finns idag i över 50 länder över hela världen och har många patent på produkter och lösningar som visar den höga viljan att vara innovativa.
Stäng
Artikel 1-32 av 37
Logga in