Carr & Day & Martin

Carr & Day & Martin är väldens äldsta producent av hästvårdsartiklar. Deras omfattande, anrika sortiment består av fyra kategorier; lädervård, pälsvård, hovvård och hälsovård. Produkterna tillverkas av högkvalitativa ingredienser i egen fabrik och levereras till medvetna kunder runt om hela jordklotet. Med sin långa historia och stora erfarenhet, sitt breda sortiment samt höga kvalitetskontroll är det därmed kanske inte så konstigt att de också är världsledande inom sitt område.
Läs mer

Carr & Day & Martin – världens äldsta tillverkare av hästvård

Carr & Day & Martin grundades redan år 1765, under namnet Day & Martin, då frisören Mr Day mötte en gammal soldat, vid namn Martin, som gav Day ett recept på svart skokräm, vilken han hade utvecklat för att polera sin överordnades stövlar med. ”Gör den så här, så kommer du tjäna en förmögenhet!” sa Martin till Day. Snabbt därpå insåg Mr Day hur bra produkten faktiskt var, och tillsammans öppnade de en liten butik i London år 1770.

Belvoir Läderbalsam – deras första produkt som produceras än idag

Mr Day var en man med känsla för publicitet och till marknadsföringen av deras skokräm användes ekipage med exceptionellt fina, svarta hästar. Förutom hästarna hade deras firma också tillgång till fantastiska stall och massvis med hästutrustning. Detta gjorde att ett intresse i hästartiklar uppstod och kort därpå var deras första produkt för hästvärlden tillverkad – sadeltvålen Belvoir. Det var den första glycerintvålen på marknaden och denna tillverkas än idag med exakt samma recept som då, år 1800.

Kunglig hovleverantör sedan flera millenier

Ja, du läste rätt. Millenium, inte decennium som många andra varumärken kan skryta om. År 1820 fick Carr & Day & Martin sitt första kungliga bemyndigande beviljat av kung George IV och idag, flera millenier senare, är det än bevarat – under nio monarker vid den brittiska tronen.

Day & Martin blir Carr & Day & Martin

Mer än hundra år senare, år 1923, har företaget Day & Martin tagit fram ett brett produktsortiment innehållandes bland annat hästselar, både golv- och metallpolish samt alla möjliga typer av sko- och lädervård. Varumärket är etablerat internationellt och omtyckt av slutkunder över hela världen. Då kliver Carr & Son in och köper upp Day & Martin, som bildar det nya och nuvarande namnet, Carr & Day & Martin.

Carr & Day & Martins världsledande sortiment av häst- och lädervård

Idag består sortimentet enbart av fyra kategorier:


Andra segment så som golv- och metallpolish är sedan länge uteslutet från produktionen. Nu satsar de enbart på sitt huvudområde – hästvårdsprodukter. Detta är de också världsledande inom!

Egen produktion av högsta kvalité

Till skillnad från många andra tillverkare av hästvårdsartiklar så tillverkar Carr & Day & Martin sina egna produkter i sin egen fabrik. Detta gör att de har total kontroll över hela produktionen, av såväl innehåll som förpackning.
Carr & Day & Martin erbjuder ett högkvalitativt sortiment för kvalitetsmedvetna kunder. De använder enbart de bästa råvarorna och de mest optimala sammansättningarna för att leverera toppresultat för såväl häst som dig som användare. Detta gör att du som kund kan lita på produkterna och använda dem med gott samvete.

Sedan 2020 har Carr & Day & Martin ägts av Cannoley’s RED MILLS, vilket är ett känt varumärke inom tillverkningen av näringsämnen och foder till hästar. Förutom Carr & Day & Martin äger Cannoley’s RED MILLS också Foran, som tillverkar fodertillskott för häst, vilket du givetvis också finner i vårt sortiment. Med dessa två varumärken i portföljen visar koncernen sin stora ambition att erbjuda kunder det ultimata utbudet av hästvårdprodukter.

Hur jobbar Carr & Day & Martin med miljö och hållbarhet?

På Carr & Day & Martin är miljöfrågor något som står i centrum för ständig förbättring. Deras ledord är:

  • Minska
  • Återanvänd
  • Återvinn

Med dessa ledord i fokus har de hittills gjort sin produktion hela 77% plastfri.

Många kan inte föreställa sig en värld utan plast. Det är ett material som på många sätt har berikat oss och utan tvekan gjort vår levnadsstandard bättre. Men på samma sätt som plasten haft en positiv inverkan har den också haft sitt pris. Plastavfall har bland annat förödande effekter på hav och sjöar, för att inte tala om koldioxidavtrycken plastproduktionen lämnar.

Plast kan dessutom bara återvinnas 7-9 gånger innan materialet är obrukbart. Detta och ovan nämnda anledningar är orsaken till att Carr & Day & Martin valt att undvika plast i den mån det går, och hela tiden jobbar mot att minska förbrukningen ytterligare.
Alla sprayflaskor från Carr & Day & Martin, samt många burkar och andra typer av förpackningar, är istället tillverkade i aluminium. Detta gör att förpackningen kan återvinnas i all oändlighet, istället för bara 7-9 gånger. Tanken är också att man enkelt ska kunna köpa påfyllning och återanvända den flaska man har, istället för att köpa en ny varje gång.
Stäng
Artikel 1-24 av 24
Pälsglans Non Slip Dreamcoat
Carr & Day & Martin
199 kr
Balsamspray Canter Mane & Tail

Nyhet

Carr & Day & Martin
fr. 199 kr
Läderrengöring Belvoir Spray Step 1
159 kr
Läderbalsam Belvoir Spray Step 2
Carr & Day & Martin
199 kr
Antibakteriell Salva Protection Plus
199 kr
Schampo Gallop Fläckborttagning
Carr & Day & Martin
159 kr
Torrschampo Stain Master
Carr & Day & Martin
199 kr
Hovolja Cornucrescine Barrier
Carr & Day & Martin
249 kr
Pälsglans Canter Coat Shine
Carr & Day & Martin
199 kr
Hovolja Cornucrescine Tea Tree
Carr & Day & Martin
249 kr
Hovsalva Cornucrescine Original
Carr & Day & Martin
279 kr
Läderrengöring Belvoir Vantar
Carr & Day & Martin
159 kr
Sårsalva Wound Cream
Carr & Day & Martin
189 kr
Schampo Gallop Colour Skimmel
Carr & Day & Martin
159 kr
Schampo Gallop Colour Fux & Palomino
159 kr
Schampo Gallop Colour Brun
Carr & Day & Martin
159 kr
Hovfuktkräm Cornucrescine
Carr & Day & Martin
249 kr
Läderbalsam Belvoir Intensive
Carr & Day & Martin
199 kr
Schampo Gallop Colour Svart
Carr & Day & Martin
159 kr
Hovolja Cornucrescine Dressing
Carr & Day & Martin
249 kr
Itchgard Gel
Carr & Day & Martin
269 kr
Schampo Gallop Medicated
Carr & Day & Martin
179 kr
Schampo Gallop Vårdande
Carr & Day & Martin
119 kr
Logga in