Freejump

Stigbyglar och stigläder

Stigbyglarna från det franska varumärket Freejump har blivit oerhört kända och sticker ut med sin speciella och riktigt snygga design. Freejump lyckades riktigt bra med att lyssna in vad marknaden efterfrågade, såväl toppryttare som amatörer.
Läs mer
De första välkända stigbyglarna som utvecklades av Freejump var modellen X’Up som var svår att marknadsföra men som kom att bli föregångare till dagens populära Soft’Up. Det banbrytande konceptet var den automatiska frigöringen av foten vid ett fall och man inspirerades av cykelpedaler med samma funktion. Freejump är idag ett riktmärke när det gäller innovation och högteknologiska produkter utformade för prestanda, komfort och säkerhet både för ryttare och häst. Stigbyglar från Freejump syns på så gott som varje tävling och används även av många kända toppryttare. De specialutvecklade stigläderna ser till att du som ryttare kommer nära hästen med din skänkel och dom har en smidig ögla där du hakar fast stigbyglarna. Freejumps stigläder rekommenderas inte på sadlar av kalvskinn som är betydligt ömtåligare i lädret än andra sadlar.

Freejump Soft’Up Pro, Lite, Classic och Air’s

2012 lanserade Freejump den välkända modellen Soft’Up Pro som av många anses vara den bästa stigbygeln på marknaden. Soft’Up Pro är den ursprungliga modellen som passar dig som har skostorlek över 39. Stigbygelns säkerhetssystem är anpassat efter ryttarens skostorlek och längd på skenben. Den är fantastiskt snygg och finns i många olika färger. Soft’Up finns också i modellerna Lite, Classic och Air’s. Soft’Up Lite är för dig som har skostorlek 39 eller mindre. Soft’Up Lite har inte längre någon viktgräns som den hade tidigare. Modellen Classic erbjuder denna högteknologiska stigbygel men med tydlig koppling till en mer klassisk design. Freejump Soft’Up Classic är framtagen i samarbete med Pénélope Leprévost och de Italienska formgivarna Pininfarina, främst designade för kvinnor rent anatomiskt. Den senaste modellen, Air’s, är Freejumps svar på mer traditionella stigbyglar där plattan i sig är, enligt Freejump, den bäst dämpade på marknaden. Skillnaden mot de övriga modellerna är att Air’s inte har det utlösande säkerhetssystemet.

Freejump tillbehör

Här hittar du också tillbehör till dina Freejump stigbyglar som dubbar, pins och stigbygelpåsar. Pins finns att köpa till Freejump Soft’Up Lite och fästs på utsidan av stigbygeln. Dom finns i många olika färger så att du kan ge dina stigbyglar en mer personlig touch eller matcha färg med övrig utrustning. Vi har också schabrak, skor och chaps från Freejump. Skor och chaps har blivit allt mer populära med hög komfort och suverän funktionalitet. Schabraken kommer i olika färger med den snygga Freejump-loggan som matchar kantbanden.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategorier
Häst Ryttare
Färg
Blå Brun Flerfärgad Grå Rosa Röd Silver Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 85
Soft Up Pro Plus Svart
2990 kr
Pro Grip Stigläder Brun
1690 kr
Soft Up Pro Plus Brun
2990 kr
Stigbygelpåsar röd
249 kr
Soft Up Lite Pins Choco
249 kr
Minichaps America Svart
2299 kr
Foxy Ridskor Svart
2799 kr
Soft Up Lite Pins Blå
249 kr
Sporremmar Svart
Freejump
279 kr
Stigbyglar Air's Brun
1799 kr
Pro Grip Stigläder Svart
1690 kr
Soft Up Lite Pins Sweden
249 kr
Soft Up Pro Röd
Freejump
2490 kr
Soft Up Pro Plus Blå
2990 kr
Pro Kit till Pro/Premium
289 kr
Stigbyglar Air's Röd
1799 kr
Freewax 100ml
Freejump
99 kr
Ridskor K2 Svart
Freejump
2799 kr
Schabrak Standard M Rosa
599 kr
Grip Pad till Stigläder
349 kr
Stigbygelpåsar blå
249 kr
Collar Brun
Freejump
999 kr
Logga in