Kingsland

Ridkläder & hästutrustning

Norska Kingsland har sedan starten i slutet på 90-talet gjort succé världen över med sina stilrena ridkläder, designade med en nordisk touch. Sortimentet vänder sig till både häst och ryttare, där Kingsland själva drivs och motiveras av att skapa kollektioner anpassade för denna enorma sport som också är en unik livsstil.
Läs mer

Jackor, ridbyxor och ridtights i världsklass

Jackor, tillsammans med västar, förknippas ofta med Kingsland, något som inte är så konstigt med tanke på att den klassiska Bomberjackan har funnits med ända sedan starten och är ett ständigt populärt inslag i Classic-serien, även om den självklart uppdaterats lite genom åren. Förutom jackor och västar så har även ridbyxor och på senare år även ridtights blivit ett stort fokus. När Lin E. Kingsrød grundade märket så var ridbyxorna något hon själv ansåg låg efter i utvecklingen och valde att utveckla till de populära, moderna och oerhört funktionella ridbyxor som vi ser idag. En teknik som självklart även följt med över på den senaste trenden, nämligen ridtightsen.

Schabrak, huva och mer till hästen

Förutom det enorma sortimentet till ryttaren så finns de även ett brett och omtyckt hästsortiment, inte minst i Classic-serien, där de återkommande marinblå tonerna på exempelvis schabrak kompletteras med kantband i KL-färgerna vitt och rött. Schabraken matchas ofta med huvorna, som i sig är ganska stilrena och fungerar bra med de flesta schabrak i samma färg. Utbudet är anpassat för den aktiva ryttaren och tävlingstäcken, ridtäcken, lindor och paddar finns också tillgängligt både i standardfärgerna och löpande i olika kollektioner.

Kingsland Classic – tidlöst sortiment

Classic är vad det låter, Kingslands mest klassiska produkter som återkommer år efter år och i stort sett alltid finns att beställa, till skillnad från kollektionerna som alltid kommer i limiterade upplagor och inte går att få tag i igen när de är slut. Det som ofta kännetecknar Classic-sortimentet är just grundfärgen marinblå, även om vitt och grått förekommer ibland, ofta tillsammans med kantband eller liknande i KL-färger som rött och vitt. Den klassiska loggan är också broderad eller tryckt i stilrent och smakfullt utförande på produkterna. Classic sortimentet är en oerhört bra bas som är enkel att ”krydda” med säsongskollektioner för att skapa sin egen unika KL-look, eller ta ut svängarna lite mer. Classic har funnits länge, kommer finnas länge och är ständigt aktuell i den tidlösa designen som aldrig tycks bli omodern.

Om Kingsland

Varumärket Kingsland grundades 1999 av Lin E. Kingsrød som i skrivande stund fortfarande är produktchef i bolaget, där motivationen var att det saknades något nytt och modernt för tävlingsryttare som hon själv. Utifrån detta så skapades den klassiska bomberjackan, stilrena västarna och funktionella ridbyxorna som idag syns på i stort sett varje tävling. Kingsland har lyckats hålla sig modernt, aktuellt och trendigt i över 20 år och är idag en av världens största företag inom ridsportsmode.
Stäng
Artikel 1-32 av 156
Ridtights KLKatinka Helskodda Marinblå
50
600 kr 1199 kr
Nummerlapp Classic Vit
99 kr
Ridbyxor KLKadi Knäskodda Marinblå
50
950 kr 1899 kr
Hoodie Unisex KLBrighthon Marinblå
50
500 kr 999 kr
Schabrak KLBlair Satin Marinblå
50
500 kr 999 kr
Ridbyxor KLKadi Knäskodda Beige
50
950 kr 1899 kr
Sneakerstrumpor KLpraise 2-pack Vit
60
60 kr 149 kr
Väst Classic Marinblå
1599 kr
Barnjacka Classic Marinblå
25
fr. 1274 kr fr. 1699 kr
Hybridjacka Classic Svart
2199 kr
Ridbyxor KLKaya Helskodda Marinblå
50
750 kr 1499 kr
Collegetröja Classic Grå
1099 kr
Fleecetröja KLBetsy Beige
50
700 kr 1399 kr
Hoodie Unisex KLBrighthon Grå
50
500 kr 999 kr
T-Shirt KLBernice Marinblå
50
275 kr 549 kr
Fleecetröja KLBetsy Marinblå
50
700 kr 1399 kr
Logga in
Choose country
Change country
Continue to horseonline.se