Kingsland

Ridkläder & hästutrustning

Norska Kingsland har sedan starten i slutet på 90-talet gjort succé världen över med sina stilrena ridkläder, designade med en nordisk touch. Sortimentet vänder sig till både häst och ryttare, där Kingsland själva drivs och motiveras av att skapa kollektioner anpassade för denna enorma sport som också är en unik livsstil.
Läs mer

Jackor, ridbyxor och ridtights i världsklass

Jackor, tillsammans med västar, förknippas ofta med Kingsland, något som inte är så konstigt med tanke på att den klassiska Bomberjackan har funnits med ända sedan starten och är ett ständigt populärt inslag i Classic-serien, även om den självklart uppdaterats lite genom åren. Förutom jackor och västar så har även ridbyxor och på senare år även ridtights blivit ett stort fokus. När Lin E. Kingsrød grundade märket så var ridbyxorna något hon själv ansåg låg efter i utvecklingen och valde att utveckla till de populära, moderna och oerhört funktionella ridbyxor som vi ser idag. En teknik som självklart även följt med över på den senaste trenden, nämligen ridtightsen.

Schabrak, huva och mer till hästen

Förutom det enorma sortimentet till ryttaren så finns de även ett brett och omtyckt hästsortiment, inte minst i Classic-serien, där de återkommande marinblå tonerna på exempelvis schabrak kompletteras med kantband i KL-färgerna vitt och rött. Schabraken matchas ofta med huvorna, som i sig är ganska stilrena och fungerar bra med de flesta schabrak i samma färg. Utbudet är anpassat för den aktiva ryttaren och tävlingstäcken, ridtäcken, lindor och paddar finns också tillgängligt både i standardfärgerna och löpande i olika kollektioner.

Kingsland Classic – tidlöst sortiment

Classic är vad det låter, Kingslands mest klassiska produkter som återkommer år efter år och i stort sett alltid finns att beställa, till skillnad från kollektionerna som alltid kommer i limiterade upplagor och inte går att få tag i igen när de är slut. Det som ofta kännetecknar Classic-sortimentet är just grundfärgen marinblå, även om vitt och grått förekommer ibland, ofta tillsammans med kantband eller liknande i KL-färger som rött och vitt. Den klassiska loggan är också broderad eller tryckt i stilrent och smakfullt utförande på produkterna. Classic sortimentet är en oerhört bra bas som är enkel att ”krydda” med säsongskollektioner för att skapa sin egen unika KL-look, eller ta ut svängarna lite mer. Classic har funnits länge, kommer finnas länge och är ständigt aktuell i den tidlösa designen som aldrig tycks bli omodern.

Om Kingsland

Varumärket Kingsland grundades 1999 av Lin E. Kingsrød som i skrivande stund fortfarande är produktchef i bolaget, där motivationen var att det saknades något nytt och modernt för tävlingsryttare som hon själv. Utifrån detta så skapades den klassiska bomberjackan, stilrena västarna och funktionella ridbyxorna som idag syns på i stort sett varje tävling. Kingsland har lyckats hålla sig modernt, aktuellt och trendigt i över 20 år och är idag en av världens största företag inom ridsportsmode.
Stäng
Artikel 1-32 av 49
Tävlingsstrumpor Classic 3-pack Marinblå
199 kr
 Ridtights Katinka Helskodda Marinblå
999 kr
Collegetröja Classic Marinblå
1099 kr
Jacka Classic Marinblå
1999 kr
Tävlingsstrumpor Classic 3-pack Svart
199 kr
Tävlingstäcke Classic Marinblå
1499 kr
Väst Classic Marinblå
1599 kr
 Ridtights Katinka Knäskodda Marinblå
999 kr
Barnjacka Classic Marinblå
1699 kr
Barnridbyxor Kassidy Flicka Beige
999 kr
Barntröja Classic Marinblå
599 kr
Fleecelindor Classic 2-pack Marinblå
279 kr
Grimma Classic Marinblå
549 kr
Kabinhakar 3-pack
Kingsland
79 kr
Keps Classic OneSize Marinblå
399 kr
Knästrumpor Classic Marinblå
129 kr
Ridlindor Classic 2-pack Marinblå
279 kr
Ryktväska Classic Marinblå
499 kr
Svansrem Top Notch Svart
79 kr
Tävlingskavaj Classic Svart
2899 kr
Väska Classic Marinblå
499 kr
Dressyrschabrak Classic Marinblå
799 kr
Barnridbyxor Kassidy Flicka Vit
999 kr
Bandageunderlägg Classic 4-pack Marinblå
699 kr
Barnridbyxor Kassidy Flicka Marinblå
999 kr
Barntights Kemmie Flicka Marinblå
799 kr
Boxgardin Classic Marinblå
999 kr
Boxskydd Classic Marinblå
499 kr
Collegetröja Classic Grå
1099 kr
Elastiska Lindor 4-pack Marinblå
699 kr
Fleecelindor Classic 2-pack Vit
279 kr
Flughuva Classic Marinblå
499 kr
Logga in