Mountain Horse

Mountain Horse är ett väletablerat varumärke som de flesta ryttare och ridsportsintresserade har någon typ av relation till. Nybörjarens första jodhpurs eller tävlingsryttarens favorit-ridbyxor kommer inte sällan från just Mountain Horse. De är kända för sina snygga och funktionella ridkläder, perfekt anpassade för ett nordiskt klimat, samt sitt stora utbud av skor och stövlar, och jobbar efter filosofin att erbjuda högkvalitativt hästmode till ett överkomligt pris.

Läs mer

När grundades Mountain Horse?

Mountain Horse är ett svenskt företag som grundades år 1988 av Lars Sjöswärd. Än idag drivs bolaget av familjen i Vallda, Kungsbacka, där också bland annat huvudkontor och designateljén ligger.

Ridsportsvarumärket som tog världen med storm

Lars själv började rida som 9-åring, men det var dottern Catherinas ridning, och framför allt hennes problem med kyla under ridningen, som ledde till att han grundade Mountain Horse. Förutom Lars och familjens stora intresse för ridsporten är nästan alla anställda i Vallda också ryttare, vilket gör att kunskapen och erfarenheten bakom framtagandet av produkterna är stor.

Mountain Horse har i många decennier, sedan starten, varit med och påverkat hur ryttare över hela världen klär och utrustar sig. Mountain Horse var bland annat först på marknaden med fodrade vinterridstövlar, en bekväm ridjacka som skyddar mot såväl regn som kyla, samt mjuka, ergonomiska ridskor, som är en vidareutveckling från basketkängor.

Mountain Horse säljs i fem världsdelar och ca 30 länder och idag är det ett av världens mest kopierade varumärken.

Mountain Horse ridstövlar & ridskor – en klass för sig

Ridstövlar och ridskor är något som förknippas extra starkt med Mountain Horse, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att ridstövlar var den första produkten Mountain Horse någonsin utvecklade, genom att vara först ut på marknaden med varmfodrade stövlar. Men de erbjuder också hög kvalitet i kombination med ett bra pris, samtidigt som det finns ett enormt hållbarhetstänk bakom alla produkter, vilket också garanterat är en anledning till deras stora framgång inom detta segment.

Förutom klassiska ridstövlar, som High Rider eller favoriten Sovereign, som för övrigt har fått utmärkelsen ”Best In Test” 2019 av Horse and Rider, så erbjuder Mountain Horse sortiment även bland annat prisvärda juniorstövlar. När det kommer till skor har de ett riktigt fint utbud av allt från kängor med snörning och ridskor med dragkedja, till traditionella jodhpurs.

En komplett garderob för alla ryttare

Förutom ridstövlar och ridskor har Mountain Horse ett brett sortiment av ridkläder för ryttare i alla åldrar. Är du i behov av en lång ridkappa, ett par ridbyxor eller kanske nya ridhandskar så kan du alltid vända dig till Mountain Horse. De erbjuder en komplett garderob för såväl vuxen som barn.

Hur jobbar Mountain Horse med hållbarhet?

Mountain Horse produkter produceras med respekt och välvilja gentemot människor och miljön. Det tas aldrig några beslut utan att man reflekterat över dessa aspekter. De jobbar ständigt mot att förbättra sin process, välja så miljövänliga material som möjligt och minimera dess vatten-, energi, och kemikalieförbrukning.

Leverantörer & produktion

När Mountain Horse väljer sina tillverkare och produktionsmetoder väljer de med omsorg. De har medvetet valt att hålla antalet nere på endast fem leverantörer och tillverkare, för att kunna garantera kontrollen över arbetsförhållandena för de anställda. Samtliga fabriker som samarbetar med Mountain Horse tvingas skriva på och följa en uppförandekod. Mountain Horse har även ett kontor i Kina, där medarbetarna hjälper till att kommunicera med leverantörerna gällande arbetsförhållandena, miljöarbete och kvalitetsnivåer. Representanter från det svenska kontoret åker även till Kina, där produktionen sker, ca 2-3 gånger per år, för att säkra arbetet.

Djurvälfärd

Enligt Mountain Horse policy ska djur behandlas med respekt. När djur involveras i deras produktionsmetoder säkerställer de att de behandlas etiskt och att inga djur utsätts för lidande på grund av vårdslöst behandlande.

I Mountain Horse uppförandekod, som samtliga leverantörer måste skriva under, står det bland annat att dun och fjädrar bara får komma från strikt kontrollerade leverantörer, där dunet är en biprodukt från livsmedelsindustrin. Dun och fjädrar från leverantörer som tillämpar levande plockning eller tvångsutfodring används inte av Mountain Horse. Alla plagg som har dun eller fjädrar i sig förses med ett intyg om detta. Dun och fjädrar accepteras endast om de är godkända av RDS eller IDF.

Ullen som används i Mountain Horse produkter får inte komma från får som har blivit utsatt för mulesing eller från uppfödare som utför mulesing. Ull köps enbart från gårdar som kan garantera mulesingfri ull.

Vad gäller päls så har Mountain Horse en stark etisk position mot användningen av äkta päls. De produkter som är försedda med päls har alltid fuskpäls.

Kemikalier

För att producera textilier, med de egenskaper som ridkläder kräver, behöver man använda kemikalier. Kemikalier behöver inte vara dåligt – det gäller bara att göra rätt val. Mountain Horse arbetar ständigt för att undvika farliga ämnen i deras ridkläder och övriga produkter, samt för användningen av så miljövänliga kemikalier som möjligt. Sedan 2017 har de en anställd som jobbar heltid med frågor gällande detta. De är också medlemmar i Kemikaliegruppen Swerea IVF som har i uppgift att ge medlemsföretagen aktuell information om lagstiftningen och erbjuda specialstöd från sina kemister.

Material

När Mountain Horse överväger att ta in ett nytt material i produktionen tar de god tid på sig att jämföra olika material i jakten på det mest miljövänliga alternativet. I deras ridbyxor använder de Tencel® från Lenzing Fibres, på grund av dess fantastiska egenskaper både vad gäller komfort och hållbarhet. Tencel® är ett naturmaterial tillverkat av cellolusa från snabbväxande trädarter. Tillverkningen av detta är miljövänlig tack vare den slutna kretsprocessen, vilket innebär att så mycket som möjligt återvinns och återanvänds. Tencel® har tilldelats ”the European Award for the Environment” av EU.

Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategorier
Ridkläder Ridutrustning Skor, Stövlar & Chaps
Storlek
100 110 120 130 140 150 160 170 175 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 48 50 52 54 56 72 76 80 84 88 Large Medium OneSize Small X-Large X-Small XX-Large XX-Small XXX-Large
Färg
Beige Blå Brun Grå Grön Gul Guld Lila Rosa Röd Silver Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 233
Ridstövlar Veganza Svart
1799 kr
Ridstövlar Veganza Young Svart
1299 kr
Ridstövlar Veganza Brun
1799 kr
Ridstrumpor Sovereign Svart
199 kr
Vinterridstövlar Veganza Winter Svart
30
1399 kr 1999 kr
Ridstövlar Sovereign Lux Svart
3999 kr
Jodhpur Stall Kanelbrun
1099 kr
Ridskor Veganza Zip Svart
799 kr
Jodhpur Stall Svart
Mountain Horse
1099 kr
Korkkil Blå
Mountain Horse
79 kr
Stövelstrumpor 3-pack Svart
249 kr
Ridskor Arctica Zip Paddock Svart
30
909 kr 1299 kr
Lång Ridkappa Quinn Svart
2499 kr
Vinterridskor Active Winter Svart
30
699 kr 999 kr
Vinterridstövlar Snowy River Svart
30
2099 kr 2999 kr
Dressyrstövlar Serenade Svart
3999 kr
Jade Tech Tights Svart
799 kr
Vinterridstövlar Active Winter High Rider Svart
30
1259 kr 1799 kr
Ridstövlar Sovereign Lux Brun
3999 kr
Vinterridstövlar Arctica Svart
30
1399 kr 1999 kr
Regnkappa Mindy Svart
Mountain Horse
999 kr
Logga in
Choose country
Change country
Continue to horseonline.se