Qloss

Qloss är ett svenskt företag som grundades i Trelleborg, 1994. Till en början var de inriktade enbart på ytskydd för betong, flytspackel och dylikt inom byggindustrin. På senare tid har de dock utökat produktsortimentet med stallprodukter, närmare bestämt impregnering för stallgången samt rengöringsmedel för stallet, under namnet Q Stable. Dessa produkter är framtagna för ett friskare, renare och bättre stallklimat.
Läs mer

Qloss Stable – för en frisk stallmiljö för dig och din häst

En ren stallmiljö, fri från damm och bakterier, är viktig för såväl dina hästar som för dig. Stallet är, oavsett om du bedriver verksamhet eller ej, en arbetsplats som kräver en bra inomhusmiljö för både två- och fyrfotade.

Så påverkas hästen av damm

Damm är inte bra för någon, varken för dina eller hästens luftvägar. Dammet kan orsaka stora halsproblem hos hästar som påverkar deras hälsa och prestation negativt. Dammet följer med ned i lungorna vid inandning och kan ge infektioner och allergiska reaktioner, ansträngd andning, näsflöde och hosta. Problemet i luftvägarna gör det svårt för hästen att andas och ta upp syre, och därmed får den en nedsatt prestation.

Impregnering för stallgolv ger optimalt dammskydd

Den största orsaken till damm i stallet är att golvet är obehandlat, lämnat med en poröppen yta, som släpper ifrån sig damm varje gång du sopar det. Dammpartiklarna dras då upp ur underlaget och yr runt i luften. Även om du sopar stallet medan hästarna är ute, enligt konstens alla regler, hänger dammet kvar i luften och hästarna andas sedan in det.

För att eliminera detta problem har Qloss tagit fram Stallgång, som är ett impregneringsmedel som tränger ned i golvet och binder partiklarna på djupet och därmed hindrar dem från att yra runt när du sopar.

Städa stallet med Q Stable

När du impregnerat stallgolvet med Q Stable Stallgång blir det mindre damm i stallet, men du får också en golvyta som är lättare att sopa av – vilket betyder mindre tid bakom kvasten för dig. Förutom dess effekt mot damm ökar impregneringen dessutom livslängden på ditt stallgolv, samt verkar det till viss del fläckavvisande, vilket är perfekt för att slippa fula fläckar vid uppbindningsplatser och i spolspiltan.

Utöver damm finns det även flera andra hälsorisker du behöver hålla i schack, för en bra stallmiljö. Både hö och hösilage kan till exempel innehålla endotoxiner, mögel och svampsporer som är hälsofarliga. Likaväl kan ammoniak, från hästens avföring, skada hästens slemhinnor. Det är därför bra att ta för vana att storstäda stallet minst en gång om året och tvätta av såväl golv som väggar och tak, samt krubbor och andra föremål i stallet.  

Till detta erbjuder Qloss rengöringsmedel för stallet som effektivt, men skonsamt, rengör stallets alla ytor, löser upp smuts och fett samt tar bort kalk och mögel.

Glöm inte att rengöra ventilationstrummor och filter när du städar stallet. Dålig ventilation är en stor orsak till halsproblem hos hästar.

Tanken bakom Qloss produkter

Allt Qloss producerar är av egen receptur, med en unik kombination av egenskaper och miljövänlighet. Deras ytskicktsprodukter är starka, slitagebeständiga, miljövänliga och vattenbaserade. Alla produkter ska också vara snabbtorkande och snabbhärdande, så att man ska kunna genomföra snabba renoveringar och tillträda det behandlade området redan inom endast några timmar, så att den dagliga verksamheten inte behöver stanna upp.

Qloss och miljön

Det är inte bara miljön i stallet som är viktig. Qloss jobbar dagligen med frågor gällande miljöpåverkan och i deras labb tar de fram miljövänliga produkter som garanterat inte skadar vare sig människor, djur eller vår natur.

Samtliga produkter från Qloss är registrerade i byggvarudatabasen BASTA, vilket är byggbranschens enda oberoende miljöbedömningssystem för bygg- och anläggningsprodukter. EU:s lagstiftning REACH är kärnan i BASTA:s krav på kemiskt innehåll, och en BASTA-registrerad produkt ger en garanti för en miljövänlig och framtidssäker produkt.

Qloss strävar efter att lämna så små miljöavtryck som möjligt. Detta gör de bland annat via en hållbar tillverkning med 0% spill, då allt återvinns in i processen och ingenting slängs. Allt emballage som kommer in till dem återvinns, alla köp görs så lokalt som det bara är möjligt, och inköp till personal, så som kaffe och frukt, är givetvis Fairtrade-märkt och klimatkompenserat. Ingenting lämnas åt slumpen.

Stäng
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se