•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Samshield Ridhjälmar

Sedan tidigt 2000-tal har Samshields hjälmar synts på tävlingar och ridbanor runt om i världen. En tydlig design som syns i mängden, extremt hög komfort och modellutbud som gör att de flesta kan hitta en favorit har gjort att Samshield är ett av de största märkena på marknaden. Alla hjälmar är väl ventilerade och möjligheten att byta mellan oval och rund liner gör att det är väldigt mycket lättare att få en hjälm med rätt passform. Med liner-systemet finns det självklart också den stora fördelen att du kan ta ur och tvätta den, något som gör att hela hjälmen håller sig fräsch så mycket längre.

Brett utbud av storlekar

Utbudet av storlekar som finns på Samshield modellerna är näst intill oöverträffat. Skalet i sig kommer i vanliga storlekar som Small, Medium och Large. Till det så har du också en liner som avgör den faktiska storleken på hjälmen. Dessa går från 52-61 i både rund och oval form. Det som är den stora skillnaden mot andra varumärken är att storlekarna överlappar, exempelvis 55 och 56 finns i både small och medium vilket gör att det är lättare för ett barn till exempel att hitta en passande hjälm då man kan välja ett mindre skal. Systemet har också den fördelen när det kommer till yngre ryttare som fortfarande växer att det är bara är att byta liner om hjälmen blir för trång, man slipper alltså köpa en helt ny hjälm!

Om Samshield

När Sam Maloigne år 2003 började rida så reagerade han tidigt på att hjälmutbudet var begränsat och låg långt efter andra sporter där hjälm används när det kom till teknik och funktionalitet. Med en bakgrund inom MX och med en redan upparbetad passion för snygga, säkra hjälmar som går att anpassa efter egna önskemål, så skapar Sam ett projekt som går ut på att skapa en ridhjälm marknaden ännu inte sett. Tillsammans med några talangfulla yngre ryttare, bland andra Kevin Staut och Simon Delestre, utvecklar han de första Samshield hjälmarna som idag finns i nästan alla världens hörn och är extremt omtyckta för sin komfort och passform. De unga talangerna tillhör nu världseliten och rider fortfarande i hjälmar från Samshield!

 

Läs mer
Varumärke
Sortering
Filtrera / Sortera
  • Varumärke
  • Sortering
Produkter
Information