Uhip

Uhip är ett svenskt varumärke, främst känt för sina innovativa kappor, jackor och kjolar, som är framtagna för att underlätta livet i stallet. Plaggen ska se till att du inte känner dig begränsad, vare sig av rörlighet eller kyla, utan att du istället kan göra det du älskar mest, fullt påklädd i dina ytterkläder.
Läs mer

Allting började med Uhips kjol

År 2010 fick Ulrika Falkman, grundaren av Uhip, en idé – en ridkjol som var unik i sitt slag. Befintligt utbud på marknaden av ridkjolar hade dragkedjor på sidorna, men Ulrika hade kommit på att det ju vore mycket smartare att placera dragkedjorna fram och bak istället, så att sidorna på kjolen kunde hänga ner och värma frusna lår under ridturen. Denna design patenterades kort därefter och under senare halvan av 2011 var produktionen igång!

Jacka med handvärmare & lång kappa med högt sprund – kjolens uppföljare

Under tiden som man jobbade på att ta fram ridkjolen jobbade Uhip också parallellt med en ridjacka, speciellt framtagen för att skydda frusna fingrar med hjälp av nedfällbara handvärmare i ärmsluten – något som alla Uhips uppskattade jackor och kappor idag har. Därtill arbetade de också med en lång ridkappa med högt sprund baktill, som skulle hålla värme oavsett om du satt på hästryggen eller på läktaren. Denna är idag Uhips storsäljare!

Revolutionerande funktioner och välvalda material

Uhips plagg är inspirerade av outdoorbranchen, som vid begynnelsen låg långt före hästbranchen vad gällde kunskap, materialval och dess tekniker. För att tåla tuffa miljöer, och stå emot såväl fukt och väta som kyla, läggs det stor vikt vid att välja rätt material och stort fokus på smarta, grundligt testade funktioner. Något som syns tydligt i slutprodukten och som bidragit till att Uhip blivit en stor favorit hos ryttare, inte bara i Sverige, utan hela världen.

Förutom de smarta ärmsluten med nedfällbara handvärmare, som många nog ser som en signatur för jackor och kappor från Uhip, har de också många andra smarta funktioner. Bland annat är alla huvor hjälmanpassade, vilket innebär att de är stora nog att dra över hjälmen när vädret inte är på sin bästa sida.

Uhip – skapat av likasinnade

Alla som jobbar på Uhip har på något vis en fot i häst-, hund- eller outdoormiljö och vet därför vad du som kund förväntar dig, både vad gäller design, funktion och material. Många av plaggen är faktiskt framtagna efter personalens eget behov, så när du väljer Uhip kan du vara säker på även dina behov är uppfyllda. Utbudet är tillgängligt för dam och herr likaväl som för barn och junior och täcker årets alla årstider – oavsett om du behöver en vinterjacka eller en svalare vårjacka så finns Uhip där för att hålla dig bekväm.

Hur är Uhip i storlek?

Uhip använder sig av standard EUR-storlekar och är normala i storlek. På vardera produkt i vår onlinebutik kan du med hjälp av storleksguiden hitta rätt genom att jämföra dina mått med plaggets.

Generella tvättråd för Uhip

Uhips plagg maskintvättas i 30 graders fintvätt, tillsammans med liknande färger. Se till att stänga alla dragkedjor och kardborrespännen innan tvätt för att undvika slitage. Använd ett milt tvättmedel. Ej sköljmedel.

Plaggen hängtorkas och skall skakas direkt efter tvätt. De får ej torktumlas.

De ska heller ej strykas, blekas eller kemtvättas.

För att försäkra dig om vad som gäller för just ditt plagg – kolla på tvättlappen som finns insydd i plagget eller läs skötselråden på produktsidan.

Stäng
Logga in
Choose country
Change country
Continue to horseonline.se