Wobbi

Wobbi är ett svenskt varumärke som tillverkar prisvärda stövlar och skor av giftfritt EVA. Deras gummistövlar och gummiskor håller otroligt lätt vikt och är mycket hållbara – perfekt för långa dagar i stallet eller hundpromenader när vädret inte är på sin bästa sida. Förutom redan nämnda fördelar har Wobbi dessutom innovativa detaljer som gör vissa modeller användbara året om och som säkerställer total vattentäthet även när du pulsar fram i knähög snö.
Läs mer

Så uppkom idén om Wobbis gummistövlar

Grundaren av Wobbi var tidigare anställd på en av Sveriges största sportkedjor och identifierade i sitt arbete att smidiga, varma och hållbara stövlar, till ett överkomligt pris, saknades på marknaden. Då uppkom idén om ta fram den perfekta stöveln, med det perfekta priset.

Wobbi – ett miljövänligare val än ”vanliga gummistövlar”

Wobbis stövlar och jodhpurs tillverkas av Etenvinylacetat (EVA), vilket är helt fritt från gifter, håller lätt vikt och är hållbart. Det används till bland annat yogamattor och nappar till barn. Materialet har miljontals små luftbubblor i sig som dessutom ger en högt isolerande effekt – perfekt för vinterstövlar.

En mängd olika gummistövlar från flera olika fabriker, tillverkade av många olika material, testades initsialt för att uppfylla en lång kravlista med hårda tester. En viktig punk på listan var att stövlarna skulle vara ett bättre alternativ för miljön än ”vanliga gummistövlar”. Efter 14 månaders letande och testande var valet enkelt och till slut sattes de första EVA-stövlarna i produktion, vilket är de som idag heter ”Vinterstövlar”.

Testade med fantastisk respons

När Wobbis första beställning anlände från fabrik var det dags att låta stövlarna testas på riktigt. Nu skulle stövlarna ut till faktiska slutanvändare och man ville höra deras respons. 150 stövlar gavs därmed bort till allt ifrån föräldrar som skulle stå i pulkabacken hela dagarna, till skoterförsäljare, jägare och fiskare, samt hästmänniskor och bönder – och feedbacken var fantastisk. Samtliga 150 testpersoner älskade sina stövlar och resterande stövlar sålde slut direkt.

Hur jobbar Wobbi med hållbarhet?

För Wobbi är miljön en hjärtefråga. De jobbar ständigt aktivt med att förbättra och förfina sina arbetssätt för att minska sin påverkan på miljön. Några exempel på hur de gör detta är:

  • Genom att inte leverera sina skor och stövlar i kartonger, då detta tar onödigt mycket plats. I och med detta val får nu 40% fler stövlar och skor plats i samma container som tidigare, vilket innebär färre sändningar och mindre miljöpåverkan.
  • De gör större beställningar direkt och fraktar allt gods med 40-fots-container istället för 20-fot, vilket också leder till färre sändningar, då dubbelt så mycket gods får plats i samma frakt.
  • Wobbis lager drivs av solceller, vilket innebär grön el.

Vad är visionen med Wobbis stövlar och skor?

Wobbi vill ständigt utveckla och förbättra sitt sortiment för att de ska bli det självklara valet av stövlar för alla säsonger och alla användare.

Varför ska du välja Wobbis stövlar och jodhpurs till stallet?

Med många timmar spenderade i stallet varje dag är det viktigt att inte bara ta hand om hästarna, utan även dig själv. För att du ska kunna utföra ett bra jobb i stallet behöver dina fötter må bra – och det är här Wobbi kommer in.

Wobbis stövlar och jodhpurs är vattentäta, så du slipper blöta och nedkylda fötter. De är också otroligt lätta, vilket gör att du orkar med såväl hårt arbete som stillastående i manegen utan problem. Utöver det är de tillverkade i mycket hållbar EVA som säkerställer god kvalité som varken spricker eller förstörs, trots tuff miljö med påverkan av ammoniak och andra påfrestningar.

Modellen Lisa har ett innovativt, uttagbart foder, vilket gör att du kan använda stövlarna i såväl varma som kalla förhållanden. På sommarhalvåret plockar du enkelt ut fodret och ersätter det med de medföljande sulorna – för en modern gummistövel för varma sommarregn. På vinterhalvåret låter du fodret av mysigt polyester sitta i, för att hålla frusna tår ett minne blott.

Wobbis Vinterstövlar av unisexmodell samt Vinterstövlar Nina för dam har båda försetts med ett snölås upptill, som, när det är förslutet, ser till att snö inte väller in i skaftet när du pulsar i knähöga täcken. Båda varianter har dessutom, till skillnad från de flesta andra fodrade stövlar på marknaden, ett uttagbart foder som både kan tvättas och bytas ut när det blir slitet!

Detta är bara några av Wobbis fantastiska innovationer som du får till ett konkurrenskraftigt pris.

Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Storlek
26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Färg
Blå Svart
Dam/Barn/Herr
Barn Dam Herr Unisex
Visa produkter
Artikel 1-8 av 8
Logga in