•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Regntäcken - regnskydd till häst och ponny

Vi har ett brett sortiment av regntäcken för häst och ponny, med fokus på hög kvalitet och komfort. De flesta hästar klarar regnet bra, förutsatt att dom är oklippta. Men det finns många bra anledningar till att använda regntäcke, som till exempel om hästen är klippt, om det både regnar och blåser eller om det ruskiga vädret håller i sig länge. Har man en klippt häst är det för många ett måste att skydda hästen från regn, då en klippt häst saknar det naturliga skyddet som den oklippta pälsen ger. 

Viktiga egenskaper hos ett regntäcke 

Här hittar du regntäcken från några av de bästa varumärkena på marknaden. Det finns många olika funktioner och egenskaper hos regntäcken idag, det viktiga är att du hittar det som passar just din hästs behov. Det finns några faktorer som är bra att känna till då de brukar ha stor betydelse för vilket regntäcke man väljer; 

  • Ska täcket klara regn i flera timmar, kanske hela dagen? Välj då ett täcke med så hög vattenpelare som möjligt.  
  • Har du en häst som brukar ta sönder sina täcken? Leta efter ett täcke med hög slitstyrka, detta anges i denier. En del täcken har till och med flera års garanti och täcken av materialet ballistic nylon är extremt slitstarka.  
  • Ska täcket användas under sommaren eller vid kallare väder? Det finns både ofodrade och fodrade regntäcken. Ett tips om du vill ha både och är att kolla in täckena med liners, då får du både ett ofodrat skaltäcke och ett tjockare då du kan fylla på med liners vid kallare temperaturer. Fördelarna är flera, exempelvis vid tvätt då du endast behöver tvätta innertäcket så skalet får behålla sin impregnering en lång tid framöver. Det är också ett bra alternativ prismässigt. 
  • Får hästen lätt skav av täcken, till exempel vid bogpartiet? Då brukar nylon som innerfoder vara det bästa alternativet, det kan också vara bra med höga bogveck så att täcket inte ligger an mot bogen. 
  • Täcke med eller utan hals? Hästen är egentligen inte så känslig på halsen, men vid riktigt ruskigt väder med både blåst och regn kan det förstås vara skönt att få ett större skydd. Regntäcke med hals kan också vara smart av anledningen att vid mycket regn så kan det rinna in vatten längs med halsen och ner på bogen innanför täcket om man har ett täcke utan hals. Man upplever att täcket läcker in vatten. Har du då ett täcke med hals så undviker du detta och hästen håller sig torr längre. 
Läs mer
Varumärke
Sortering
Filtrera / Sortera
  • Varumärke
  • Sortering
Produkter
Information