•  Fri frakt
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Nya Soft Up Classic från Freejump - Hur bra är den?

Nytt från Freejump, Soft Up Classic, som ska vara en mer klassisk stigbygel. Vem passar den? Vad är det för fördelar? Är den lika säker som de tidigare? Allt detta och mer får du svar på nedan.

Freejump har under senare år breddat sitt utbud rejält och det finns nu en hel del olika stigbyglar, stigläder, schabrak med mera att välja bland. De allra flesta är nog ändå bekanta med stigbyglarna Soft Up Lite och Soft Up Pro som har funnits ett tag och som syns på nästan varenda tävling vid det här laget. Nu inför 2018 så har Freejump släppt en helt ny stigbygel som skiljer sig kraftigt utseendemässigt och till viss del även vad gäller funktioner. Vi pratar självklar om den nya Soft Up Classic som började skeppas ut till ridsportbutiker världen över i slutet på 2017. Men vad är det då som skiljer och vad har den för fördelar?

Först och främst är Classic tillverkad i första hand för kvinnor. Fästet där du sätter stiglädret är helt rakt vilket avlastar bäckenet och passar bättre för kvinnor rent anatomiskt. Den är också betydligt nättare i modellen än till exempel Soft Up Pro. Just det öppna fästet för stiglädret är väldigt smidigt då man lätt kan haka av stigbygeln och rengöra den.

Soft Up Pro jämfört med Soft Up Classic

Stigbygeln har en metallkärna som ska kunna fungera stötdämpande och enligt Freejump så har den nya designen gjort att just stötdämpningen är 5% högre än Pro modellen. Detta tillsammans med en bred platta gör att den blir väldigt bekväm att rida i. Freejump har alltid varit bra på att göra bekväma stigbyglar som avlastar knä och rygg och här har man då tagit det ytterligare ett steg. Plattan är också gjord för att hjälpa hälen att hamna i ett bra läge samtidigt som man bibehåller full kontakt med stigbygeln.

Sist men absolut inte minst så har vi ju självklart säkerheten. Den yttre skänkeln är i ett flexibelt material som gör att den kan böjas utåt om man trillar av vilket gör att du lättare kommer ur stigbygeln. Säkerhetstänket är centralt för Freejumps design och här har man jobbat vidare med det konceptet som man har på de andra modellerna.

Den flexibla yttre skänkeln gör att du lätt kommer ur om du faller från hästen.

Överlag så känns den här som ett väldigt bra tillskott till Freejumps utbud av stigbyglar och vi tror att modellen kommer bli riktigt populär.  Kommer den kunna mäta sig med storsäljarna Soft Up Pro och Soft Up Lite? Återstår att se.

Produkter
Information