Jodhpurs, Ridskor & Stallskor

För ridning och stallarbete krävs komfortabla och slitstarka skor som tål påfrestningarna i stallmiljön. Men vad är skillnaden på ridskor, stallskor och jodhpurs? Egentligen är det samma typ av sko och man kan naturligtvis använda dom både till ridning och stallarbete,
Läs mer
många använder också stallskor eller jodhpurs till vardags då det är en tidlös och elegant sko. Generellt kan man dela in skorna i ridskor och stallskor, där ridskorna är av lite nättare variant för smidighet och närmare kontakt med hästen och stallskorna ofta är av lite kraftigare modell med en grövre sula, ibland även stålhätta. Jodhpurs kommer från det engelska ordet jodhpur som egentligen är ridbyxor med en hälla under foten. Till dessa ridbyxor hade man ridskor med lågt skaft, som kom att börja kallas för jodhpur boots, därav namnet jodhpur och även jodpur.

Stallskor för krävande miljö

För stallskor är ett bra tips att ställa krav på materialet, det bör vara förstärkt och klara av ammoniak och ha en kraftig sula med bra grepp. Skor med stålhätta kan vara praktiskt i krävande miljöer. Komforten är också viktig, välj gärna ergonomiska skor och sula dämpning för att skona kroppen i stallarbetet.

Skor med stålhätta

Skor med stålhätta lämpar sig mycket bra i stallmiljö. Den stora fördelen med dessa skor är naturligtvis den stålförstärkta tådelen som skyddar om man till exempel skulle utsättas för att bli trampad av en hov eller om man får ett tungt föremål på foten. Vi har stålhätteskor i flera modeller både för barn och vuxna i slitstarkt material och Full Grain-läder. I övrigt är de lika bekväma som vanliga stallskor med dämpning i sulan och bra stöd för foten.

Vilket material bör mina ridskor ha?

Vilket material du bör välja för dina ridskor är individuellt och beror naturligtvis på vilka krav du har på exempelvis pris, livslängd, komfort och funktionalitet. Här hittar du skor i olika typer av skinn och läder, syntet och en kombination av material. Full Grain-läder är den högsta kvaliteten av läder och har de bästa egenskaperna som extrem slitstyrka, lång livslängd och exceptionell andasförmåga. Full Grain-läder är känt för att bli finare med tiden eller ju mer man använder det. Om fokus är på priset så kan man välja skor av syntet, som inte har lika många bra egenskaper men är ett bra alternativ. Ett bra tips om du har höga vrister är att välja en sko med snörning eller elastiska partier på sidorna.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Ariat Dyon Equipage Freejump Jacson Mountain Horse Shires
Storlek
26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Färg
Blå Brun Grå Rosa Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 47
Jodhpurs Milano Brun
699 kr
Jodhpurs Milano Svart
699 kr
Jodhpur Stall Kanelbrun
Mountain Horse
989 kr
Jodhpurs Lugano Svart
1429 kr
Jodhpur Stall Svart
Mountain Horse
989 kr
Jodhpurs Bari Svart
549 kr
Jodhpurs Freema Svart
499 kr
Heritage IV Zip Brun
1499 kr
Heritage IV Zip Svart
1499 kr
Jodhpurs Freema Brun
499 kr
Foxy Ridskor Svart
2799 kr
Aurora Back Zip Paddock Svart
1599 kr
Aurora Front Zip Paddock Svart
1495 kr
Spring River Jodhpur Brun
Mountain Horse
1799 kr
Jodhpurs Brun
50
1345 kr 2689 kr
Ridsko Syntet Svart
539 kr
Aurora Front Zip Paddock Brun
1495 kr
Vinterridskor Active Winter Svart
1189 kr
Jodhpur Aurora Brun
Mountain Horse
1495 kr
Logga in