•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Horseware - Regntäcke, fleecetäcke & filtar

I många år har Horseware varit ledande på den svenska marknaden när det kommer till allt från lättare regntäcken och övergångstäcken, till fleecetäcken och tyngre vintertäcken. Utbudet har vuxit ordentligt över åren och idag erbjuds även de populära och prisbelönta Micklem tränsen som verkligen har slagit igenom på marknaden tack vare den ergonomiska designen då de frilägger alla känsliga nerver i hästens ansikte. Filtar av olika slag där Newmarket modellen förmodligen är den populärsate har också letat sig in i sortimentet samt täcken till hund i matchande designer och med samma egenskaper som hästtäckena. Klimatet i Sverige gör nog ändå att det som är absolut populärast är deras regntäcken, särskilt sen liner-systemet kom där du helt enkelt kan fästa ett innertäcke i skaltäcket de kallare dagarna och på så sätt slippa köpa flera olika täcken. Regntäcken kommer i regel i två olika fyllningar där en variant är 0g, alltså helt ofodrat och den andra varianten är 50g, där täcket då har en tunn stoppning som gör att det lämpas sig väldigt bra som ett övergångstäcken eller som ett alternativ till lite kallare dagar på sommarhalvåret.

Horseware Amigo och Rambo serien

Horseware har delat upp sina täckeskollektioner i olika serier, Rambo står för de med högst kvalité och Mio för de enklaste. Däremellan hittar vi Rhino och Amigo som håller riktigt bra klass, men till ett något lägre pris. Amigo serien är definitivt den serie täcken som har fått bäst genomslag i Sverige, helt enkelt för att priset är väldigt bra i förhållande till den kvalité man faktiskt får. Alla Amigo täcken fyller sin funktion perfekt, regntäcken är helt vattentäta, stalltäcket är mjuka och spänner inte om hästen behöver lägga sig ner, vintertäcken är väl isolerade för att klara kylan och så vidare. Amigo täckena har också fördelen att det även inom den serien finns lite olika ”nivåer”, de allra enklaste där man får precis det man ser, medan de lite mer avancerade som Bravo har fästen för hals om man vill ha det till och även fästen för Horsewares linersystem, något de enklare saknar. Allra enklaste serien är ändå Mio som är lite av ett ingångtäcke i sortimentet. Titta vi sedan på den andra sidan så har vi Rambo, som precis som sin namne är riktigt tåligt. Rambo täckena i sig står för den absolut högsta kvalitén på täcken man kan hitta, de är slitstarka bortom jämförelse och håller otroligt länge. Mycket av innovationerna återfinns i Rambo serien och är hög kvalité och livslängd de viktigaste faktorerna för dig, då ska du definitivt titta närmare på denna serie.

Om Horseware

Företaget startade i liten skala i Dundalk, Irland 1985. Mycket tid gick åt i början till att utveckla och undersöka marknaden, där man handsydde en prototyp, denna finns faktiskt på marknaden än idag, mer känd som Rambo Original, ett täcke som satte standarden för hur moderna täcken konstrueras och tillverkas. Från detta så har Horseware vuxit och blivit de högst ansedd varumärket i världen när det kommer till hästtäcken. Bolaget grundades Av Tom och Carol MacGuinness med ett mål om att skapa ett täcke som inte läckte när det regnade, inte fick hästen att svettas och som låg stilla på kroppen. Deras ambition och beslutsamhet ledde till slut till att det första på riktigt vattentäta täcket som faktiskt också andades skapades. Till och med idag så tillverkas Rambo-serien på Irland i samma stad som de började, under översikt av Tom där det säkerställs att alla täcken som lämnar produktionen håller samma nivå och att inga detaljer missas.  Alla nya täcken testats i 1–3 år innan de lanseras och kommer ut på marknaden.

Läs mer
Varumärke
Sortering
Filtrera / Sortera
  • Varumärke
  • Sortering
Produkter
Information