Horseware

Regntäcke, fleecetäcke & filtar

I många år har Horseware varit ledande på den svenska marknaden när det kommer till allt från lättare regntäcken och övergångstäcken, till fleecetäcken och tyngre vintertäcken. Utbudet har vuxit ordentligt över åren och idag erbjuds även de populära och prisbelönta Micklem tränsen som
Läs mer
verkligen har slagit igenom på marknaden tack vare den ergonomiska designen då de frilägger alla känsliga nerver i hästens ansikte. Filtar av olika slag där Newmarket modellen förmodligen är den populärsate har också letat sig in i sortimentet samt täcken till hund i matchande designer och med samma egenskaper som hästtäckena. Klimatet i Sverige gör nog ändå att det som är absolut populärast är deras regntäcken, särskilt sen liner-systemet kom där du helt enkelt kan fästa ett innertäcke i skaltäcket de kallare dagarna och på så sätt slippa köpa flera olika täcken. Regntäcken kommer i regel i två olika fyllningar där en variant är 0g, alltså helt ofodrat och den andra varianten är 50g, där täcket då har en tunn stoppning som gör att det lämpas sig väldigt bra som ett övergångstäcken eller som ett alternativ till lite kallare dagar på sommarhalvåret.

Horseware Amigo och Rambo serien

Horseware har delat upp sina täckeskollektioner i olika serier, Rambo står för de med högst kvalité och Mio för de enklaste. Däremellan hittar vi Rhino och Amigo som håller riktigt bra klass, men till ett något lägre pris. Amigo serien är definitivt den serie täcken som har fått bäst genomslag i Sverige, helt enkelt för att priset är väldigt bra i förhållande till den kvalité man faktiskt får. Alla Amigo täcken fyller sin funktion perfekt, regntäcken är helt vattentäta, stalltäcket är mjuka och spänner inte om hästen behöver lägga sig ner, vintertäcken är väl isolerade för att klara kylan och så vidare. Amigo täckena har också fördelen att det även inom den serien finns lite olika ”nivåer”, de allra enklaste där man får precis det man ser, medan de lite mer avancerade som Bravo har fästen för hals om man vill ha det till och även fästen för Horsewares linersystem, något de enklare saknar. Allra enklaste serien är ändå Mio som är lite av ett ingångtäcke i sortimentet. Titta vi sedan på den andra sidan så har vi Rambo, som precis som sin namne är riktigt tåligt. Rambo täckena i sig står för den absolut högsta kvalitén på täcken man kan hitta, de är slitstarka bortom jämförelse och håller otroligt länge. Mycket av innovationerna återfinns i Rambo serien och är hög kvalité och livslängd de viktigaste faktorerna för dig, då ska du definitivt titta närmare på denna serie.

Om Horseware

Företaget startade i liten skala i Dundalk, Irland 1985. Mycket tid gick åt i början till att utveckla och undersöka marknaden, där man handsydde en prototyp, denna finns faktiskt på marknaden än idag, mer känd som Rambo Original, ett täcke som satte standarden för hur moderna täcken konstrueras och tillverkas. Från detta så har Horseware vuxit och blivit de högst ansedd varumärket i världen när det kommer till hästtäcken. Bolaget grundades Av Tom och Carol MacGuinness med ett mål om att skapa ett täcke som inte läckte när det regnade, inte fick hästen att svettas och som låg stilla på kroppen. Deras ambition och beslutsamhet ledde till slut till att det första på riktigt vattentäta täcket som faktiskt också andades skapades. Till och med idag så tillverkas Rambo-serien på Irland i samma stad som de började, under översikt av Tom där det säkerställs att alla täcken som lämnar produktionen håller samma nivå och att inga detaljer missas. Alla nya täcken testats i 1–3 år innan de lanseras och kommer ut på marknaden.
Stäng
Filtrera Filtrera
Storlek
100 110 115 125 130 140 145 155 160 165 85 90 95 Cob Full Large Liten ponny Medium Ponny Small X-full X-Large X-Small XX-Small
Färg
Beige Blå Brun Flerfärgad Grå Grön Gul Orange Röd Svart Vit
Artikel 1-32 av 38
Amigo Hero Ripstop 100g Vinröd
889 kr
Amigo Hero 900 Turnout Lite 50g Chocolate
989 kr
Amigo Bravo 12 Lite 0g Marinblå
1229 kr
Amigo Insulator Lite 100g Marinblå
799 kr
Liner 100g Marinblå
699 kr
Amigo Hero Ripstop Lite 0g Vinröd
749 kr
Mio Turnout Lite 0g Svart/Turkos
699 kr
Mio Turnout Lite 0g Mörkblå
699 kr
Amigo Insulator Medium 200g Marinblå
859 kr
Rambo Original Turnout 0g Grön
2699 kr
Rambo Micklem Multibridle Träns Svart
1699 kr
Rambo Deluxe Fleece Witney Marinblå
1199 kr
Amigo Stalltäcke Havsblå
699 kr
Liner 200g Marinblå
799 kr
Rambo Original Hals 0g Grön
699 kr
Amigo Bravo 12 Lite 0g Grå
1229 kr
Amigo Hero 900 Turnout Lite 0g Havsblå
879 kr
Amigo Stalltäcke Marinblå
699 kr
Rambo Deluxe Fleece Witney Guld
1199 kr
Rambo Micklem Competition Träns Brun
1599 kr
Rambo Micklem Multibridle Träns Brun
1699 kr
Hals Amigo Bravo 12 Svart
619 kr
Amigo Jersey Cooler Marinblå
539 kr
Rambo Hoody Flug- & eksemtäcke Ljusgrå
1649 kr
Rambo Micklem Competition Träns Svart
1599 kr
Amigo Jersey Cooler Havsblå
539 kr
Amigo Bug Rug Flugtäcke Silver/Navy
1099 kr
Rambo Protector Flugtäcke Beige
1699 kr
Amigo Evolution Flugtäcke Ljusblå/orange
1399 kr
Hals Amigo Bravo 12 Marinblå
619 kr
Amigo Flyrider Ridtäcke Marinblå
899 kr
Rambo Plus Flugmask Svart
499 kr
Logga in