OneK

Ridhjälmar med linersystem

Ridhjälmarna från OneK har ökat rejält i popularitet de senaste åren och kommer nu i ett flertal olika utföranden. Gemensamt för alla dessa är att säkerheten ligger i fokus i utvecklingen och detta kombineras också med en riktigt snygg och modern design.
Läs mer
Som merparten av ridhjälmarna på marknaden idag så erbjuder även OneK ett stort urval av olika modeller för att man ska hitta det som passar en själv bäst. Valet kan stå mellan matt och blank finish, pipings i rosé eller chrome, färg på hjälmen, solskärm eller vanlig skärm, glitter eller kanske någon annan mer i iögonfallande utsmyckning. Oavsett vad så har OneK ett utbud som passar de allra flesta ryttarna idag.

OneK modeller – Avance, Defender & Chamude

Hjälmarna kommer idag i huvudsakligen tre olika grundmodeller, alla estetiska detaljer så som piping, swarovski, glitter med mera utgår ifrån dessa tre modeller. Nedan kommer en kort förklaring på varje modell.

  • Avance: Den populäraste modellen som kännetecknas främst genom den breda solskärmen. Avance kommer oftast med en matt finish men finns också i en blank variant.
  • Defender: Klassisk hjälm, samma som Avance men med vanlig skärm istället för solskärmen.
  • Chamud: Väldigt lik Defender men har istället en utsida i micromocca som påminner lite mer om de klassiska sammetshjälmarna.

Säkerhet

Idag sätter de allra flesta hjälmtillverkarna säkerheten i första rummet och OneK är inget undantag. Hjälmarna testas på tre sätt för att säkerställa att de håller måttet. Det första är när ryttaren faller på huvudet, det andra för högt tryck om en häst till exempel skulle hamna på ryttarens huvud och det tredje är för vassa objekt som hamnar mot ventilationen där man säkerställer att dessa inte kan gå igenom och orsaka allvarlig skada på ryttaren. OneK har de märkningar (VG1:01, EN1384-2017) som krävs för att tävla med hjälmen och för att användaren ska känna sig säker på att denne har en riktigt bra hjälm.

Liners – val av storlek

Storlekarna hos OneK baseras på ett Liner-system där du lätt kan byta storlek, antingen för att den du beställde inte satt helt perfekt, eller för att användaren är ett barn som har växt. Det är också en fördel att ha mer än en liner för att kunna tvätta lite oftare och hålla hjälmen fräsch. Storleken baseras på linern och skalet. Skalet kommer i tre olika storlekar och varje liner passar till ett specifikt skal, detta kan du läsa mer om inne på de olika hjälmodellerna eller på den separata linern som går att köpa. Viktigt att veta är att en liner alltid ingår vid köp av hjälm hos Horseonline, du behöver med andra ord inte beställa någon extra, om du inte vill det förstås.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategorier
Ridutrustning
Storlek
47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 Large Medium OneSize Small
Färg
Blå Grå Gul Svart
Visa produkter
Artikel 1-31 av 31
Logga in