Skydda hästen med flughuva och flugspray

När sommaren kommer i all sin prakt kommer även flugorna, myggen och bromsarna. Som om dessa inte vore irriterande nog för oss människor, innebär det också lidande för våra älskade hästar under de varma sommarmånaderna.
Läs mer
Men det finns hjälp att få, med bra skydd som flughuvor och flugspray kan vi eliminera mycket lidande och skapa en lugnare och mer trivsam miljö för hästen på sommaren. Här hittar du flughuvor och effektiva flugspray för att hålla flugorna och myggen borta.

Flughuvor och flugmasker

Vi har flertalet flughuvor i olika storlekar och utformningar. Produkter med zebramönster är populära inom alla typer av flugskydd för hästar och återfinns här på flughuva och flugmask. Mönstret har enligt undersökningar visat sig förvirra och desorientera flugorna vilket gör det svårare för dom att landa och sätta sig på ytan. Vi erbjuder flughuvor som du enkelt knäpper fast under käken, utformade i lätta material som ventilerar luften optimalt.

Flugskydd med nos och öron

Inom flugskydd för hästar finns varianter både med nosskydd och öronskydd. Är din häst känslig mot solen så rekommenderar vi flugskydd av mer täckande variant med skydd mot uv-strålning. Mulen är ofta ett utsatt område som kan utsättas för solbränna. Kolla efter modeller med nosdel som går ner över mulen. De flesta varianter har också skydd för öronen.

Flugspray och fluggel

Komplettera dina flugskydd med flugspray så har du gett din häst bra förutsättningar för att klara kampen mot de obehagliga insekterna. Vi har både spray och gel som smörjs på känsliga områden eller för att det är smidigt att använda på hästar som inte gillar sprayflaskan. Gemensamt för många flugspray är att de innehåller citronella som är ett naturligt och giftfritt skydd mot framförallt mygg.

Tips! Har din häst mycket pannlugg? Kolla efter en variant med ett hål eller där du kan göra ett hål för att dra igenom pannluggen så hästen slipper svettas med pannluggen tryckandes mot pannan.
Stäng
Filtrera Filtrera
Varumärke
Bucas Equiline Hansbo Sport Horseware LeMieux NAF Övriga Shires Willab
Storlek
Cob Full Large Liten ponny Medium Ponny Small X-full X-Large X-Small XX-full XX-Large
Färg
Blå Flerfärgad Röd Svart Vit
Artikel 1-18 av 18
NAF Off Citronella Spray
199 kr
Flugspray Effol Bromsblockare+
fr. 99 kr
NAF Off Citronella Wash
fr. 135 kr
NAF Off Citronella Gel
199 kr
Flugmask Ultra Pro Vit
459 kr
Flugmask Fine Mesh med öron+nos
259 kr
Rambo Plus Flugmask Marinblå
499 kr
Flughuva Zebra
Hansbo Sport
149 kr
Amigo Flughuva finmaskig med öron Marinblå
249 kr
Rambo Plus Flugmask Svart
499 kr
Benson Flugmask Svart
529 kr
Flugmask Buzz Off Zebra
189 kr
Mio Flugmask Marinblå
199 kr
Amigo Flughuva finmaskig med öron Vinröd
249 kr
Flughuva lång nos
Hansbo Sport
289 kr
Flugmask Armour Shield Full Mask
379 kr
Flugmask Fine Mesh med öron
229 kr
Amigo Flugmask Marinblå
239 kr
Logga in