•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Pikeur - Ridbyxor med Grip-system

Pikeur ist Pikeur, som de själva uttrycker det och det är förmodligen många som kan hålla med om det. Har man en gång ridit i ridbyxor från Pikeur så är det troligt att man är fast och inte vill ha något annat. Deras utbud av ridbyxor är svårslaget och det finns verkligen något för alla, både när man utseende och storlekar. Passformen i sig har en tendens att vara något bättre anpassad för skandinaviska ryttare, till skillnad från en del av de sydeuropeiska märkena. Den speciella tekniken som används för att ta fram NewGrip systemet gör det möjligt att applicera en polyuretanbeläggning på tyget utan att det hindrar byxans funktion att andas. Det har också fördelen att vara särskilt halkbeständigt, riktigt slitstarkt och avsmalnar inte över tiden.

 

Ridkläder av högsta kvalité

Pikeur i sig är ett av världens mest välkända kvalitetsmärken för ridkläder och används både i vardagen och på tävlingsbanorna. Även om ridbyxor är det som definierar varumärket och det som det är starkast förknippat med så har de ett fint utbud av andra ridkläder som håller precis samma höga kvalité. Tävlingskavajer, frackar, tröjor och jackor kombinerat med snygga accessoarer som mössor och ridstrumpor. Det som genomsyrar allt från Pikeur, oavsett om det är bassortimentet eller den senaste säsongens kollektion, så är det den klassiska, eleganta designen.

 

Över 50 år av innovation

Märket Pikeur som vi känner det skapades 1964, men för att se hur allt började så får man gå hela vägen tillbaka till 1899, när H. W. Meyer grundade ett bolag för tillverkning av uniformer mm. till den Tyska armén. 1957 tog sedan hans son Franz-Heinrich Meyer över och hans passion för hästar fick honom att grunda bolaget Haefner & Co som jobbade med skräddarsydda ridkläder. Namnet ändrades som sagt 7 år senare och på den vägen har Pikeur vuxit till att bli det fantastiska varumärket som vi alla känner till idag!

 
Läs mer
Varumärke
Sortering
Filtrera / Sortera
  • Varumärke
  • Sortering
Produkter
Information